SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Spar energi

Du kan nemt spare en god del af dit el- og varmeforbrug med energirigtige apparater og gode vaner – til glæde for både klimaet og din pengepung. Se her, og få gode råd til at spare på energien.

Se, hvor I bedst sætter ind, når I vil spare el i sommerhuset

Mange oplever, at elforbruget i deres sommerhus er ret højt – især hvis de bruger det året rundt. Men ofte kan nogle få ændringer gøre en stor forskel. Vi har samlet de bedste råd til, hvordan du skruer ned for elforbruget i sommerhuset.

Spar op til 50 procent af varmeforbruget i sommerhuset

Mange varmer deres sommerhus op med elradiatorer. De er ofte billige at købe, men dyre i drift. Derfor vælger flere nye måder at varme op på. Se her, hvordan du kan spare op til 50 procent af dit varmeforbrug og samtidig få et sundere indeklima.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Se, hvordan du bruger brændeovnen bedst og mest miljørigtigt

De stigende priser på energi har gjort brændeovnen til en populær opvarmningsform. Men brændeovnen er som regel kun velegnet som supplement til boligens primære opvarmning.

Få kontakt til en energirådgiver

Når du er kunde hos os, kan du få gratis rådgivning af vores erfarne energirådgivere.

Spar på energien – ikke på lyset

Lyset er et af de nemmeste steder at spare. Du kan let spare 15-20 % på elforbruget til belysning og samtidig få bedre lys i din bolig.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Få styr på standbyforbruget

Apparater på standby sluger energi døgnet rundt og kan koste dig mange penge. Se her, hvordan du kommer standbyforbruget til livs.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Plusser og minusser ved elradiatorer

Ingen elradiatorer er særligt energirigtige. Men de kan have en god eller dårlig regulering, og det kan gøre en stor forskel for dit elforbrug.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Sådan sparer du på gulvvarmen

Det bliver stadig mere almindeligt at installere gulvvarme. Det har mange fordele, men også ulemper. Se, hvordan du gør det klogt.

Nysgerrig på solvarme?

Typisk kan du spare 60-70 % af udgifterne til varmt brugsvand med energirigtig solvarme. Og efter omkring 10 år er det varme vand så godt som gratis.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

6 gode spareråd til naturgas

Er du en af de 16 procent, der bruger naturgas til at varme din bolig op. Så har vi et par gode råd eller seks til dig her. For der er penge at spare.

Få flere tips til, hvordan du kan spare på energien