Hvornår skal jeg melde flytning?

Det skal du tidligst 2 måneder før du flytter. Nærmer store flyttedag sig? Så skynd dig at give os besked.

Reglerne er nemlig desværre sådan, at du skal betale for strømmen eller gassen, indtil vi har fået at vide, du flytter. Glemmer du at give os besked, hænger du på regningen på din gamle adresse, selvom du ikke bor der længere. Og hvem gider det?

Læs her, hvad der gælder for dig, hvis du har henholdsvis el eller gas:

Har du el?

  • Når du flytter ud:
    Fortæl os, at du flytter ud, senest 10 hverdage før du lukker døren for sidste gang. Har du glemt det, så skynd dig at fortælle, hvornår du er flyttet ud. Så registrerer vi dig så hurtigt, vi kan.

    Har du boet til leje? Så er din såkaldte flyttedato den sidste dag, du hæfter for husleje – inklusive opsigelsesperioden. Har du solgt din bolig? Så er din flyttedato den dag, I overdrager boligen.
  • Når du flytter ind:
    Fortæl os, du flytter, senest den dag du overtager din nye bolig. Nåede du det ikke? Så giv os din flyttedato alligevel, så registrerer vi din flytning fra det tidligste tidspunkt, vi kan.

Har du gas?

Giv besked om din flytning, senest på den dag du flytter. Og husk at aflæse din gasmåler. Nåede du det ikke, så skynd dig at fortælle os, hvornår du flyttede. Så registrerer vi din flytning så hurtigt som muligt.

Husk også:

Også selvom de dækker en periode, efter du er flyttet. Når vi har registreret din flytning, får du en sidste regning, hvor vi gør op, hvor meget du har brugt og betalt. Har du betalt for meget, får du selvfølgelig pengene tilbage.

Når du flytter ind i en ny bolig, er dine regninger baseret på den tidligere ejers forbrug. Og det kan have været helt anderledes end dit – fx hvis de har været mere hjemme eller boet flere sammen.

Hvad skal du gøre?

  • Vent på din første regning. Er den meget højere eller lavere, end du havde forventet, så hent appen. Her kan du følge dit forbrug helt ned på hver enkelt time.
  • Bruger du væsentligt mindre eller mere, end dine regninger lyder på, så ring til dit netselskab (hvis du har el) eller distributionsselskab (hvis du har gas) og få ændret dit forventede forbrug.