Energimærkning
Energimærket kan give dig flere oplysninger om dine apparater
Kogeplader, induktion eller glaskeramiske?
Glaskeramiske kogeplader bruger stort set lige så meget energi som massekogeplader. Induktionskogeplader kan give en besparelse op til 15 procent, men er ofte dyrere at købe og kræver gryder og pander med bund af et magnetisk materiale. De kan desuden have et standbyforbrug.
Gryder med flad bund
Grydens bund skal være plan. Varmen bliver bedre overført, når der er fuld kontakt mellem kogeplade og gryde eller pande. En skæv eller bulet bund kan øge energiforbruget med op til 50 procent.
Plade og gryde i samme størrelse
Diameteren på gryden skal svare til kogepladens eller være større – ellers spilder du energi. Sætter du en 16 centimeter gryde på en 18 centimeter kogeplade på højeste trin, spilder du 25 procent energi. Bruger du induktionskogeplader, betyder størrelsen på gryder og pander ikke så meget, da varmen afsættes direkte i deres bund.
Gode råd, når du koger og steger
Når du koger kartofler
Når du koger æg