seas-nve; køb strøm; elselskab

Sol&Vind – få et grønnere elforbrug

Vælg en elaftale som sikrer, at dit elforbrug bliver grønnere, og vær med i Danmarks grønne omstilling.

Hvorfor vælge Sol&Vind?

Selvom det danske elnet ikke tillader, at vi kobler din husstand direkte til en vindmølle, kan vi godt gøre dit elforbrug grønnere alligevel. Sol&Vind produkter er baseret på grønne garantier (RECS) fra danske solcelleanlæg og vindmøller.

Bruger du f.eks. 5.000 kWh, garanterer vi, at de sender 5.000 kWh grøn energi ind i elnettet. Du får dog ikke leveret ren grøn strøm i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet. Garantien på den energi kan kun sælges én gang. Så jo flere, der køber el med grøn garanti, jo større bliver efterspørgslen på grøn energi, og jo mere vil der blive produceret.

BasisEnergi Sol&Vind – variabel pris

  • Den lette vej til et grønnere elforbrug med en pris, der følger markedet.

  • Prisen varierer hvert kvartal i takt med markedet.

  • Kend din elpris per kWh for et kvartal ad gangen.

Et blad i mærkeordningen for grøn strøm. Læs mere

FastEnergi Sol&Vind – fast pris

  • Den lette vej til et grønnere elforbrug med fast elpris. Det giver tryghed.

  • Prisen er den samme i hele den aftalte periode.

  • Giver dig en beskyttelse mod uventede prisstigninger.

Et blad i mærkeordningen for grøn strøm. Læs mere

Bestil nu – så klarer vi resten

Det er nemt at skifte til SEAS-NVE. Det eneste, du skal gøre, er at bestille en ny aftale – så sørger vi for alt det praktiske.

Mest stillede spørgsmål

BasisEnergi Sol&Vind koster 2 øre mere pr kWh end almindelig BasisEnergi og FastEnergi Sol&Vind koster ligeledes 2 øre per kWh mere end almindelig FastEnergi.

Selvom energi fra vindmøller og solceller er blevet billigere, er det stadig dyrere at producere end fossil energi. Men det er ikke meget. Faktisk er prisen helt nede på 2 øre ekstra per kWh. For en gennemsnitlig familie, koster det kun 80 kroner ekstra om året at få et grønnere elforbrug. (Baseret på årsforbrug på 4.000 kWh).

Nej. Som elnettet fungerer i dag, kan det ikke levere ren sol- og vindenergi til din husstand. Den strøm, du bruger, kommer fra både fossile og grønne energikilder.

Med BasisEnergi Sol&Vind justeres din elpris per kWh hvert kvartal, mens den for FastEnergi Sol&Vind forbliver den samme i hele aftalens løbetid.

Når din elaftale med FastEnergi Sol&Vind udløber, kan du enten lave en ny aftale med en fast pris, eller vælge en anden elaftale. Gør du ikke noget, overgår du automatisk til BasisEnergi Sol&Vind med variabel pris. Du kan læse om den aftale på samme side her længere oppe.

Fordi den grønne strøm, som de to produkter bygger på, kommer fra danske solcelleanlæg og vindmøller. Du får dog ikke leveret ren grøn strøm i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet.

Hvis du bruger 5.000 kWh om året, og du har valgt at købe BasisEnergi Sol&Vind eller FastEnergi Sol&Vind, så garanterer vi, at der også bliver sendt 5.000 kWh fra danske solcelleanlæg og vindmøller ud i elnettet. Det garanterer vi ved at købe grønne garantier. De dokumenterer, at energien er blevet produceret og sendt ud i elnettet som lovet. De kan kun sælges én gang, så jo større efterspørgslen på grønne garantier er, jo mere grøn energi vil der blive produceret.

Er du stadig i tvivl?

Ring til os på 70 29 29 29, så hjælper vi dig.
Du er også velkommen til at skrive til os på kundecenter@seas-nve.dk

Vi er klar til at hjælpe dig mellem klokken 8.30 og 16.00 på alle hverdage.