ElbilEnergi – til dig med elbil

Få en markant lavere elpris mellem kl. 22 og 6. ElbilEnergi er udviklet til at give dig ekstra fordele og bidrage til den grønne omstilling.

Hvorfor vælge ElbilEnergi?

Ved at vælge en elbil har du investeret i fremtiden – så vil vi også gerne investere i dig. En elbil kan let fordoble husstandens samlede elforbrug – og især øge forbruget om natten. Derfor har vi udviklet produktet ElbilEnergi, som tilgodeser dine behov som elbilsejer. Det erstatter det elprodukt, husstanden har i forvejen og giver dig en markant lavere elpris mellem kl. 22 og 6.

Vest for Storebælt

  • Bor du i Jylland eller på Fyn skal du vælge denne aftale.

  • Markant lavere elpris kl. 22-6.

  • Almindelig elpris mellem kl. 6-22.

  • 25 kr./md. i abonnement

  • Udviklet til at give ekstra fordele og bidrage til den grønne omstilling.

Et blad i mærkeordningen for grøn strøm. Læs mere

153,35
øre/kWh.
inkl. moms.

Øst for Storebælt

  • Bor du på Sjælland eller Lolland-Falster skal du vælge denne aftale.

  • Markant lavere elpris kl. 22-6.

  • Almindelig elpris mellem kl. 6-22.

  • 25 kr./md. i abonnement

  • Udviklet til at give ekstra fordele og bidrage til den grønne omstilling.

Et blad i mærkeordningen for grøn strøm. Læs mere

153,35
øre/kWh.
inkl. moms.

ElbilEnergi gør dit elforbrug grønnere

ElbilEnergi er baseret på grønne garantier (RECS) fra SEAS-NVE koncernens egen havvindmøllepark Rødsand 2 syd for Lolland. Det betyder, at vi garanterer, der bliver sendt lige så meget vindkraft ind i elnettet, som du bruger i din bolig og på opladning af din elbil. Bruger du f.eks. 5.000 kWh, garanterer vi, at vores havvindmøller sender 5.000 kWh ind i elnettet. Garantien på energi kan kun sælges én gang. Så jo flere, der køber el med grøn garanti, jo større bliver efterspørgslen på grøn energi, og jo mere vil der blive produceret.

Du bidrager til den grønne omstilling

For at Danmark kan skifte fra fossil til grøn energi, skal spidsbelastninger i det danske elnet udjævnes. De opstår især mellem kl. 17 og 20 på vinterdage, når mange kommer hjem, tænder lys og laver mad. Ved først at lade din elbil op efter kl. 22, får du både en lavere elpris og hjælper samtidig med at sænke de spidsbelastninger, der står i vejen for den grønne omstilling.

Hvis du skifter til ElbilEnergi, er din elpris markant lavere mellem kl. 22 og 6. Til gengæld er prisen lidt højere om dagen (sammenlignet med vores grundprodukt BasisEnergi). Men da ElbilEnergi passer bedre end andre elprodukter til dit særlige forbrugsmønster som elbilsejer, kan det give en stor besparelse at skifte fra BasisEnergi til ElbilEnergi.

Lav elpris mellem kl. 22 og 6 – eksempel på besparelse

En elbilejer bruger 5.000 kWh om året på at oplade sin bil hjemme i garagen. Det foregår udelukkende mellem kl. 22 og 6. Resten af husstandens elforbrug er 4.000 kWh, hvoraf de 1.000 kWh i dette eksempel ligger i timerne med lavere elpris.

Samlet pris ved køb af BasisEnergi:
5.000 kWh x 73,63 øre/kWh = 3.682 kr.
4.000 kWh x 73,63 øre/kWh = 2.945 kr.
12 måneder el-abonnement x 16 kr. = 192 kr.
I alt: 6.819 kr.

Samlet pris ved køb af ElbilEnergi:
5.000 kWh x 54,42 øre/kWh = 2.721 kr.
3.000 kWh x 69,80 øre/kWh = 2.094 kr.
1.000 kWh x 54,42 øre/kWh = 544 kr.
12 måneder el-abonnement x 25 kr. = 300 kr.
I alt: 5.659 kr.

Årlig besparelse ved skift fra BasisEnergi til ElbilEnergi: 1.170 kr – svarende til 17 %.

*) Baseret på elpris inklusive moms, og eksklusive transport, afgifter mv. for Østdanmark i 3.kvartal 2021

Flyt mere af dit elforbrug og spar penge

Med en lavere elpris efter kl. 22, kan du også spare penge ved at flytte andre slags elforbrug til de billige timer. For eksempel tøjvask, tørretumbling eller opvask.

Bestil nu – så klarer vi resten

Det er nemt at skifte til SEAS-NVE. Det eneste, du skal gøre, er at bestille en ny aftale – så sørger vi for alt det praktiske.

Klik, og se detaljerne

Du binder dig i 6 måneder. Herefter kan du opsige din aftale med 1 måneds varsel til udgangen af en måned.

Din mindstepris er 150 kr. (25×6), prisen for de kWh du forbruger i opsigelsesperioden samt ransport af el, offentlige forpligtelser og afgifter.

Det er der en stor chance for. Jo mere strøm, du bruger på at oplade din elbil, jo større bliver gevinsten ved at skifte til ElbilEnergi. Faktisk viser vores beregninger, at en gennemsnitlig elbilejer kan spare over 1.000 kroner om året ved at skifte fra BasisEnergi til ElbilEnergi.

Nej. ElbilEnergi er et elprodukt til hele din husstand, og det skal du jo have, selvom du har et elbilabonnement. Da ElbilEnergi er specielt udviklet til elbilejere, giver det dig en lavere gennemsnitspris per kWh. Du får jo tilbagebetaling af din operatør for den el, du bruger på at oplade din elbil derhjemme. Men da tilbagebetalingen udregnes efter en bestemt takst per kWh, er det bedst for dig, at din operatørs takst ikke er lavere, end den pris du betaler per kWh hos din elleverandør. Ellers opstår der en difference, som kommer oven i dit flatrate-abonnement. Se eksempel på besparelse ovenfor.

Ja, det er rigtigt. Som elnettet er bygget op, er ingen energiselskaber, der kan levere 100 % grøn strøm til deres kunder. Strøm fra alle energikilder løber sammen som mange bække små og kommer blandet ud af din stikkontakt. Det er den begrænsning, der gør, at vi i stedet har baseret ElbilEnergi på grønne garantier.

Nej, prisfaldet er betydeligt større om natten, end prisforhøjelsen er om dagen. Så for en elbilejer, der har et ret højt elforbrug om natten, vil ElbilEnergi være en klar fordel. Se de aktuelle priser for ElbilEnergi her.

Lad os sige, at du hvert år bruger 4.000 kWh i din husstand og 5.000 kWh på at oplade din elbil. Hvis du skifter til ElbilEnergi, så garanterer vi/SEAS-NVE, at vi/de sender 9.000 kWh fra vores/deres havvindmøllepark Rødsand 2 ud i elnettet. Garantien bygger på RECS-certifikater*. Det er en anerkendt standard for handel med grøn energi.
Jo flere forbrugere, der køber deres el med grøn garanti, jo større bliver efterspørgslen på grøn energi, og jo mere vil der blive produceret. Det er en måde at presse fossil energi ud af markedet på ved at justere på forholdet mellem udbud og efterspørgsel.

Da elnettet af tekniske årsager ikke kan levere 100 % vedvarende energi til dig, er dette en anden måde at gøre dit elforbrug mere grønt på.
*) Renewable Energy Certificate System.

Den grønne omstilling vil medføre to meget store forandringer: Den ene er, at vi skal skifte al fossil energi ud med vedvarende energi. Den anden er, at elnettet vil blive mere belastet, når mange skifter til elbiler og varmepumper.
Når den udvikling for alvor tager fart – og det tyder alt på den vil – så bliver spidsbelastninger i elnettet et større problem, end de har været indtil nu. De opstår især mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret, når rigtig mange af os kommer hjem, tænder lys og begynder at lave mad.
Problemet med spidsbelastningerne er, at vi ikke bare kan producere mere el med vindmøller og solceller, når vi har brug for det. I et kulkraftværk kan man skrue op og ned for produktionen efter behov, men vindmøller producerer, som vinden blæser.

Et andet problem er, at det vil blive meget dyrt at udbygge elnettet til at håndtere den øgede belastning. Men hvis vi i stedet for kostbare udbygninger til milliarder af kroner udjævner store spidsbelastninger, kan det elnet, vi allerede har, bedre håndtere større belastning.

ElbilEnergi bidrager til den udvikling ved at give dig en god grund til først at starte opladning af din elbil efter kl. 22, i stedet for når du kommer hjem fra arbejde – lige når spidsbelastningen i nettet starter.

Hvordan oplader jeg min elbil derhjemme?

Der er mange fordele ved at lade din elbil op derhjemme. Først og fremmest er der det praktiske. Du skal ikke sidde i kø og vente på, at offentlige ladestationer bliver ledige. Derfor har du friheden til at bestemme, hvornår du oplade din bil – og du kan gøre det, når elprisen er billigst. Med ElbilEnergi ved du altid, hvornår prisen er billigst.

Når det kommer til opladning derhjemme, har du to muligheder. Dog er den ene markant bedre end den anden. 

Du kan lade din elbil op derhjemme ved at sætte den i stikkontakten. Der følger et kabel med, som passer til almindelige stikkontakter. Med det kan du lade din elbil op. Dog er der en række ulemper ved at gøre det på den måde. Opladningen tager rigtig lang tid, da spændingen i kontakten er lav sammenlignet med ladestandere. Og så er en almindelig stikkontakt ikke beregnet til at levere fuld belastning i så mange timer i træk, som opladningen af elbilen kræver.

Dermed anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at du maksimalt oplader din elbil ved 6 ampere. Det er for at undgå, at der opstår overbelastning eller anden skade på elinstallationerne hjemme hos dig. Denne lademetode er altså forbundet med en række ulemper, og derfor kalder mange også denne metode for en nødladning.

Derfor bliver det anbefalet, at du installerer din egen ladeboks derhjemme. På den måde kan du lade din elbil op både sikkert og effektivt. Ladestandere sikrer nemlig, at din opladning ikke påvirker resten af boligens el-installationer. Din egen ladeboks vil nemlig være adskilt fra resten af din bolig. Det betyder også, at din ladestander har sin egen HPFI-afbryder, hvis noget skulle gå galt.

Er du stadig i tvivl?

Ring til os på 70 29 29 29, så hjælper vi dig.
Du er også velkommen til at skrive til os på kundecenter@seas-nve.dk

Vi er klar til at hjælpe dig mellem klokken 8.30 og 16.00 på alle hverdage.