Følg elprisen time for time. Live

Mandag 6. december 2021

XX øre/kWh

Øre/kWh

Se, hvad din strøm koster lige nu. Så får du overblik over, hvornår strømmen er billigst. Måske kan det betale sig at smække benene op og vente en time med at svinge støvsugeren?

Log ind

Se prisen på el, og følg dit forbrug

Du kan også altid se prisen på el i vores selvbetjening. Og nemt følge dit forbrug!

Log ind

Og et tip fra os. Afgifterne er lidt højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret, hvis du bor i Radius Elnets område. Det vil sige, at prisen pr. kWh stiger. Så sætter du for eksempel vasketøjet over lidt tidligere på dagen eller senere på aftenen, kan der være penge at spare.

Det spørger andre om

Har jeg timepriser?

Ja, hvis du har Basis El med variabel pris, bor i Radius Elnets område og har en digital fjernaflæst elmåler. Det har langt de fleste. Hvis du har timepriser, ændrer din kWh-pris sig time for time. Og du betaler for de kWh, du bruger til den gældende timepris.

Hvis du ikke bor i Radius Elnets område, kan du finde dit lokale netselskab her.

Hvordan påvirker timepriser mine regninger?

Tidligere fik du 4 lige store regninger om året. Nu følger dine regninger dit forbrug hen over året. Derfor vil dine regninger være lidt lavere om sommeren. Og lidt højere om vinteren, hvor du typisk bruger mere strøm. I de kolde og mørke tider bruger vi typisk mere energi på varme og lys. Når elprisen skifter time for time kan du måske bruge strømmen, når den er billigst.

Kan jeg undgå at betale timepriser?

Ja. Vil du hellere have el med en fast pris, så kan du låse prisen i 12, 24 eller 36 måneder. Så betaler du den samme pris pr. kWh, uanset hvornår du bruger strømmen. Ønsker du tryghed i budgettet og ingen overraskelser på elregningen, kan el til en fast kWh-pris være det bedste valg for dig.

Hvordan kan jeg bruge timepriser til at spare penge?

Flyt dit forbrug fra de dyre til de billige timer. kWh-prisen er oftest højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret. Og den er for det meste lavere midt på dagen og om natten. Her er der nemlig oftest mindst belastning på elnettet – og så kan der være billige kWh at hente.

Det kan selvfølgelig være svært at rykke aftensmaden, men måske vasketøjet kan vente til senere? Eller opvaskemaskinen kan køre, mens du er ude om dagen?

Hent vores app, SEAS-NVE, og gør det nemmere at holde øje med elprisen og dit forbrug. Og den er også propfyldt med sparetips. Vidste du fx, at du bruger 3 gange så meget strøm, hvis du glemmer låget på gryden, når du laver mad?

Kan indkøbsprisen for kWh være under 0 øre?

Ja. Vildt ikke? Det sker mest om natten, når der bliver produceret mere energi fra vedvarende energikilder som vind og vand end vi kan bruge. Når du bruger strøm i en time, hvor prisen på kWh er under 0 øre, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Se elpris i appen SEAS-NVE

Ha’ din elpris lige ved hånden med vores app SEAS-NVE

SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Få billig strøm fra SEAS-NVE

Se vores elaftaler og vælg netop den, som passer til dine behov!

Hvad er en kWh? Og hvad koster den?

kWh er en forkortelse for kilowatt-timer, og det er den måleenhed, man typisk bruger for elektricitet. Ligesom kilometer er en måleenhed for længde og kilogram er en måleenhed for vægt. En kWh svarer til, at du har et apparat med 1000 watt tændt i en time. Kilo betyder nemlig 1000. Og watt svarer til den effekt, dit apparat har.

Din pris på el bliver opgjort pr. kWh. Hvis du har en elaftale med variabel pris, vil prisen på kWh skifte time for time. Har du en elaftale med fast pris, er din kWh-pris låst i 12, 24 eller 36 måneder. Og så skal du ikke bekymre dig om prisen stiger eller falder.

Derfor er det svært at sige, hvad en kWh koster. Det afhænger af, hvor meget energi, der bliver produceret, og hvor meget vi bruger. Derfor er elprisen ofte lavest om natten, hvor der ikke er så stort pres på elnettet. Oveni den rene kWh-pris kommer der skatter og afgifter til staten samt betaling til dit netselskab. Du kan se, hvordan beløbet på din elregning er fordelt her.

Hvad bruger jeg mine kWh på?

Mange af vores daglige huslige gøremål koster kWh. Når vi skal lave mad, støvsuge, oplade telefonen eller trimme skægget, har vi gang i vores elektriske apparater. Du kan tage temperaturen på dit strømforbrug her og se, hvilke apparater, der er de største strømslugere i dit hjem.

Du kan også følge dit strømforbrug time for time i vores app SEAS-NVE. Så kan du få overblikket over, hvornår du bruger mest strøm! Du kan også se, hvornår strømmen er mest klimavenlig – så du kan bruge strømmen når den er billigst eller mest klimavenlig!

Hent appen

Se, hvornår du bruger flest kWh

Følg dit forbrug i vores app SEAS-NVE! Og brug strømmen når den er billigst – eller mest klimavenlig.

Hent appen
SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

Hvordan kan jeg spare på elregningen?

Trænger din elregning til en slankekur? Vi skal nok hjælpe dig med at smide de overflødige kilo(watt)! Se alle vores gode sparetips her. Eller tag en snak med vores energirådgivere, der sidder klar til at hjælpe dig med, hvordan du kan spare på dit forbrug og få en lavere elregning.