Case: Hansens Flødeis køber biogas

Is fra Hansens Flødeis er en smagsoplevelse i særklasse. Den høje kvalitet skyldes, at mejeriet gør sig stor umage med valg af råvarer og forarbejdning. Desuden produceres flødeisen med biogas, som hvert år sparer atmosfæren for over 85 tons CO2.

Produktion af is kræver meget energi

Mejeriproduktion er en energikrævende proces. Især fordi pasteurisering og rengøring af produktionsudstyret kræver meget varme og varmt vand. Sådan er det også hos Hansens Flødeis ved Jægerspris, hvor produkterne ikke alene er baseret på omhyggeligt udvalgte økologiske råvarer, men også forarbejdet ved brug af biogas.

“Vi driver Hansens Flødeis ud fra nogle enkle værdier. En af dem er, at vi gør os umage. En anden er, at vi tager ansvar. Isproduktion ér meget ressourcekrævende, så da vi kunne se, at biogas og RECS-certificeret el var inden for vores økonomiske rækkevidde, tog beslutningen næsten sig selv”, siger Rasmus Eibye, administrerende direktør og 4. generations ismand i Hansens Flødeis.

Biogas til produktion af varmt vand og damp

Mejeriets biogas leveres af SEAS-NVE, og den bruges til at producere varmt vand og damp, som anvendes mange steder i produktionen. Blandt andet til pasteurisering af de flydende isblandinger før nedfrysning. Det sker ved opvarmning til mindst 72 grader i mindst 15 sekunder.

Is fra Hansens Flødeis er en smagsoplevelse i særklasse. Den høje kvalitet skyldes, at mejeriet gør sig stor umage med valg af råvarer og forarbejdning. Desuden produceres den lækre flødeis med biogas, som hvert år sparer atmosfæren for over 85 tons CO2.

Vedvarende energi bliver en kæmpetrend

Rasmus Eibye er ikke i tvivl om, at Hansens Flødeis fortsat vil anvende vedvarende energi overalt i produktionen. Faktisk mener han, at mange virksomheder inden for en årrække vil begynde at gøre det samme.

“Vi mærker selv store forandringer i markedet. For eksempel får vi i dag langt flere henvendelser om veganer-is, end vi gjorde for blot få år siden. Jeg tror, vi hastigt er på vej mod en fremtid, hvor klimaansvar og bæredygtighed får langt større betydning for virksomheder, der satser på kvalitet – det vil blive en selvfølge for forbrugerne”, siger Rasmus Eibye.

Biogas bidrager til grøn omstilling

Biogas udvindes af husdyrgødning og vådt organisk affald fra industri og husholdninger. Det kan blandt andet erstatte fossile energikilder i højtemperaturprocesser i industrien.

Tilmeld dig her

Få ny viden og inspiration på mail

Tilmeld dig vores nyhedsmails til virksomheder og det offentlige. Tag et kig på den seneste nyhedsmail

Tilmeld dig her

Tag en snak med os

Jimmy Dyhrberg Fritzen
Key Account Manager

21 21 56 69
Kontakt på mail

Vil du have en snak med os? Vi ringer dig op!

Du skal blot sende os dine kontaktoplysninger. Så vil en af vores erfarne erhvervssælgere ringe dig op.